Pennunostajalle

Kääpiöbullterrierin pentuja

Pentua saatat joutua odottamaan pidempäänkin.  Sinä aikana sinulla on hyvää aikaa tutustua valitsemaasi kasvattajaan, käydä näyttelyissä katsomassa minibulleja, vaihtaa ajatuksia somessa, tutustua vakuutusyhtiöiden tarjoamiin vaihtoehtoihin…Bullterrierit  eivät nimittäin ole rotuja sieltä terveimmästä päästä, mutta jos hyvin käy, voitat lotossa ja saat terveen, pitkäikäisen ystävän.  Tutustu siis tällä sivustolla jalostusosioon, jossa kerrotaan yleisimmistä sairauksista, sekä terveystestisuosituksiin. Ja tärkeimpänä kaikesta, tutustu ja LUE kääpiöbullterrierin

JALOSTUKSEN TAVOITEOHJELMA

jossa kerrotaan perusteellisemmin rodusta, sen historiasta, luonteesta, terveydestä, jalostukseen käytettävien koirien ominaisuuksista, jne.

Varmista että vanhemmille on tehty yhdistyksen suosittelemat terveystestit
Näiden tulokset haluat nähdä myös omin silmin!

Kun pennut ovat syntyneet, käy kasvattajan kotona tutustumassa emään ja pentuihin, ja mahdollisuuksien mukaan pyri tapamaan myös pentueen isä.  Jos kasvattaja kieltäytyy näyttämästä pentujen ja emän elinolosuhteita, kannattaa miettiä, kuinka vastuullisesta kasvattajasta on kysymys. Välttämättä et pääse itse pentua valitsemaan, joten unohda ainakin värivaatimukset heti kättelyssä. Kasvattaja tutustuu sinuun, sinä häneen, ja kasvattaja on paras valitsemaan lopulta juuri sinulle sopivimman luonteisen pennun. 
Mukaasi saat rekisteröidyn, mikrosirulla merkityn, eläinlääkärin tarkastaman, BAER testatun, geenitestatun, useaan kertaan madotetun eläinlääkärin tarkastaman 7-8 viikon ikäisen pennun. Saat myös kasvattajan tuen koirasi elämän ajaksi.


Jokaisen pennunostajan omalla vastuulla on ottaa riittävästi selvää rodusta ja kasvattajasta 
Kannattaa keskustella useiden eri kasvattajien kanssa ja ottaa pentunsa sellaiselta kasvattajalta, jolta tuntee saavansa asiallista tietoa ja jolta voi luottaa saavansa apua tulevina vuosinakin.
Mikäli harkitset pennun ottamista sijoitussopimuksella tai jalostusoikeuden jättämisellä kasvattajalle, mieti tarkkaan, mitä se tulevaisuudessa merkitsee sinulle. Sijoitussopimuksita lisää.SEY ja SKL:

Ohjeita koiranpennun hankkijalle

  • Älä osta pentua, jonka emoa et saa tavata. Jos myyjä ei päästä sisälle taloon vaan tuo pennun tai useamman nähtäväksi ulos, älä osta häneltä pentua. Jos myyjä haluaa tuoda pennun suoraan uuteen kotiin ilman että olet ensin käynyt katsomassa pentuetta hänen luonaan, älä osta häneltä pentua.
  • Älä anna ruusukkeiden ja pokaalien sokaista itseäsi. Näyttelyissä menestyminen ei sellaisenaan takaa kasvattajan eettisiä toimintatapoja.
  • Älä osta rekisteröimätöntä rotukoiran pentua. Selitykseen vahinkopentueesta on monesti syytä suhtautua varauksella. Ostajan tulee varmistaa koiraa hankkiessaan, että koira on ilmoitettu myös  viranomaisrekisteriin. Rekisteröimätöntä koiraa ei tule hankkia
  • Ota etukäteen selvää, mitkä paperit ulkomailta tuodulla koiralla pitää olla. Jos myyjä ei halua näyttää papereita ja selittää niiden merkintöjä selvästi, älä osta koiraa häneltä.
  • Paras keino lopettaa epäilyttävä eläinbisnes on olla tukematta sitä millään tavoin.  Ilman ostajia ei pian ole myyjiäkään.
  • Tehkää eläimestä — myös sekarotuisesta — huolellinen kauppakirja, jonka molemmat osapuolet allekirjoittavat. Asiallinen kasvattaja käyttää kennelliiton lomaketta.

” Osapuolet voivat sopia lisäehdoista, jotka koskevat esim. koiran käyttämistä silmä-, lonkka- tai muussa rodunomaisessa tarkastuksessa. Lisäehdot on syytä tehdä kirjallisesti. Lisäehdot eivät saa muodostua kohtuuttomiksi